Майките на деца с увреждания  от нарекоха промените в

...
Майките на деца с увреждания  от  нарекоха промените в
Коментари Харесай

Системата ни убива: Геноцид са приетите промени в законите за личната помощ и за хората с увреждания

Майките на деца с увреждания  от " " нарекоха измененията в и " геноцид към децата и хората с тежки и голям брой увреждания ". Според тях, с признатите през вчерашния ден промени от Министерския съвет се е изпълнила задачата на обществения министър Деница Сачева " да унищожи промяната в обществената политика ", реализирана след техните митинги.
Затова от организацията предупрежават, че " в случай че депутатите гласоподават " за " измененията, препоръчани от Сачева, ще стане ясно на всички, че институциите в България работят в цялостно единодушие, народа да бъде погубен, като се стартира от най-уязвимите ".
Какво става с подписания през 2018г. План за деяние за промени в политиките за хората с увреждания, иницииран от тан и несбъднат от държавното управление, питат от " Системата ни убива ".

 
Actualno.com разгласява без редакторска интервенция позицията им. В нея е разказана " подмяната ", за която сигнализират от сдружението.
" Ние,майките на деца с увреждания от НГИ " ", от месеци ви сигнализираме, че задачите на Сачева, са заличаване на промяната в обществената политика, реализирана с промени в законодателството посредством нашите митинги. Днес ви осведомяваме: Сачева извърши задачата си за съсипване на промяната в обществената система. Подготви и внесе оферти за унищожаването на и отлагането на промяната от. Предложенията й бяха гласувани през вчерашния ден от Министерски съвет. Очакваме тази седмица гласоподаване на измененията в Народно събрание. Предупреждаваме, че в случай че депутатите гласоподават " ЗА " измененията, препоръчани от Сачева, ще стане ясно на всички, че институциите в България работят в цялостно единодушие, народа да бъде погубен,като се стартира от най-уязвимите. Предстои да забележим, с изключение на депутатите от ГЕРБ, кои други ще гласоподават " ЗА " геноцида към децата и хората с тежки и голям брой увреждания.
На малко какво сътвори Сачева:
1. Помощните средства няма да се дават, както е по признатият закон, съгласно самостоятелните потребности и потребности ( даването им от Министерство на здравеопазването се отсрочва за следващ път,сякаш животът е безпределно и разтегливо разбиране,)
 Системата ни убива: Разходките завършиха. Време е за дейности! " Системата ни убива ": Разходките завършиха. Време е за дейности!
Националната гражданска самодейност " Системата ни убива " ще продължи да желае оставката на кабинета " Борисов 3 ", до момента в който тя не стане факт....
2.Агенция за надзор и политики за хората с увреждания няма да има в околните години.
3.Всички деца и хора с увреждания, имащи право на помощник по Закона за персоналната помощ, ще бъдат ощетени и лишени от права:
- никой няма да получи полагащите му се часове поддръжка, съгласно потребностите и потребностите.
-ще продължи да се лишава добавката за непозната помощ
-тежките случаи ще бъдат ощетени за сметка на по -леките
 Майките от Системата ни убива сложиха жалейки на Народното събрание и Министерски съвет Майките от " Системата ни убива " сложиха жалейки на Народното събрание и Министерски съвет
Майките от " Системата ни убива " сложиха жалейки на постройките на Народното събрание и на Министерски съвет. Тази вечер митингът, на който се отс...
- лишени от право на помощник,което им се поставя по ЗЛП, ще бъдат всички хора с трайни увреждания с ТЕЛК над 50% без ЧП.
Предложенията на Сачева с образци: на човек с онко заболяване и ТЕЛК 100 % се лишава правото му по ЗЛП на помощник,при явна потребност от грижа.
- Всички хора,които имат помощник по ЗЛП ще станат без грижи в почивните и празничните дни.Добавката им от 100 лв. към пенсията за непозната помощ ще продължи да им се лишава,което значи,че няма да могат да я употребяват по предопределение и да заплатят с нея на помощник в почивните дни.Тоест, хора,който не могат да мърдат и са изцяло парализирани, ще имат помощник от понеделник до петък от 8.00-17.00ч. Събота,неделя и по празниците ще вегетират без вода и храна в леглата си. Знаейки,че пенсията им е 160 лв., Сачева е решила,че те така и така не могат да се хранят всеки ден.
Още една от задачите на измененията в ЗЛП е напълно подмяната на механизма персонална помощ, посредством подмяната на " човек с увреждане " с " ползвател ". Това е стъпка напред към по този начин тачения от всички финансово заинтересуваните Закон за обществените услуги,през който всевъзможни ‘’доставчици на обществени услуги’’ точат без контролно планови и бюджетни средства. Разликата сред помощник по ЗЛП и помощник по ЗСУ е, че при персоналната помощ средствата отиват непосредствено към асистента и Неправителствени организации не могат да усвояват средства. Очевидно е чии ползи брани Сачева.
Припомняме,че повода да подновим митинга и палатковия лагер през месец март, бяха манипулативните и лъжливи изказвания на Сачева във връзка ЗЛП,за което поискахме нейната оставка.След като не я подаде, преминахме към митинги за оставката на кабинета " Борисов 3 ",защото разбрахме,че единствено по този начин можем да запазим постигнатото и законите да стартират да действат в цялостния си размер. ", пишат ядосаните майки на деца с увреждания.
 ”Системата ни убива ” на митинг: Сачева не стопира да лъже и то откогато е министър (ВИДЕО и СНИМКИ) ”Системата ни убива ” на митинг: Сачева не стопира да лъже и то откогато е министър (ВИДЕО и СНИМКИ)
Протест пред Министерството на труда и обществената политика. Майки от “Системата ни убива ” застанаха под подопечното на Дени...
Още през вчерашния ден те реагираха на признатото от Министерския съвет с позиция във Фейсбук.

 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР